Ecoarrels treballa conjuntament amb les escoles i les famílies per dur a terme un projecte pedagògic amb fonaments arrelats al territori. Creiem fermament que el menjador pot ser molt més que un espai on els alumnes cobreixen les seves necessitats alimentàries i ho volem aprofitar.
La nostra prioritat és oferir una educació alimentària (tant d’aprenentatge de gustos com de coneixements alimentaris i higiènics-sanitaris) de valors, d’hàbits i de respecte pel medi ambient. Seguim les línies d’actuació establertes per l’escola i la seva comunitat educativa, respectant el seu entorn social i valorant les necessitats que presenta cada centre amb el qual treballem.


El nostre projecte pedagògic s’adapta a les característiques dels centres en els quals prestem servei i al seu projecte educatiu (PEC), sempre realitzant les adaptacions necessàries segons els grups d’edat, ritmes, necessitats i capacitats de cada alumne/a i coordinant les nostres accions amb l’escola.
Durant el servei de menjador es dedica temps i s’organitzen activitats per transmetre hàbits i normes d’higiene, salut, comportament i bones maneres a taula per contribuir al bon funcionament i disposar d’un entorn agradable.
Alguns dels nostres projectes propis consisteixen en el Malbaratament alimentari a les escoles, tallers de cuina per als alumnes, etc. Per saber-ne més, visita el nostre BLOG.
Els nostres objectius són
- Fomentar l’autonomia dels nens i nenes, fer-los partícips i responsables de les tasques organitzatives de l’estona de migdia i convertir-los en els protagonistes de les propostes lúdico-educatives que realitzem.
- Propiciar el coneixement d’una alimentació nutritiva entre els infants: ajudar-los a apreciar el gust pels aliments de proximitat i de temporada, fomentar els bons hàbits a l’hora de menjar, conèixer els diferents aliments, la seva importància a la nostra nutrició i la seva procedència.
- Treballar des del respecte, la tolerància i la diversitat, etc. Creiem que s’han de fomentar les activitats que treballin de forma directa o indirecta la cooperació, educació en valors, la no-discriminació, l’educació inclusiva, la coeducació durant les estones d’esbarjo…
- Transmetre d’una manera lúdica i mitjançant diferents activitats i projectes, la importància i conscienciació sobre la conservació del medi ambient, el reciclatge, el desaprofitament alimentari, etc.
- Fomentar el joc lliure, potenciar les activitats dirigides, organitzar activitats relacionades amb l’entorn social i cultural dels/de les alumnes i els seus interessos, etc.
